URGENT

Diversos empresaris assisteixen a una formació sobre la nova licitació electrònica

Compartiu aquesta història

Una quinzena d’empresaris contractistes de l’administració han assistit aquest matí a la sala de plens de l’Ajuntament de Palafolls per rebre una formació sobre el nou sistema de licitació electrònica.

Es tracta de la nova via de licitació que hauran d’utilitzar les empreses que a partir d’ara vulguin presentar-se a qualsevol concurs públic de l’Ajuntament.

Un sistema que comporta dos principals avantatges, principalment per les empreses que es presenten. Per una banda, es facilita molt més l’accés a la informació, ja que tot es publica a la plataforma en línia i les mateixes empreses poden fer un seguiment de tot el procés al qual participen.

Aquesta emissora ha pogut parlar amb alguns assistents a la xerrada formativa, que han destacat l’eficàcia del nou sistema, sobretot pel que fa a la comoditat a l’hora de presentar la documentació pertinent i a l’hora de seguir el procés.

És el cas de l’Albert.

Altres empresaris, com per exemple la Pilar, destaquen també el temps que es guanya a l’hora de presentar les ofertes, i considera que era una assignatura pendent de l’administració el fet de posar-se al dia tecnològicament també en aquest àmbit.

En aquest sentit, durant la formació els assistents han comentat el fet que en el alguns Ajuntaments pels quals treballen encara han participat en licitacions en paper, tot i que han aclarit que cada cop és menys habitual i que, en alguns consistoris, era la darrera vegada que s’utilitzava el procediment antic.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics