URGENT

Blanes demana suport a la Generalitat per l’organització dels 50ns Focs del 2020

Compartiu aquesta història

Coincidint amb els dies de celebració de la Festa Major de Santa Anna, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet una visita institucional a la seva ciutat natal.

Ha estat la primera visita a la localitat des que Torra està al capdavant del govern de la Generalitat, el passat mes de maig.

La visita s’ha fet a la tarda d’aquest dimecres, i ha comptat amb la participació de l’alcalde, Mario Ros, i de diversos regidors del consistori blanenc, que han rebut Quim Torra al despatx d’Alcaldia.

Un dels temes dels que han parlat l’alcalde i el president del Govern català ha estat un dels esdeveniments per excel·lència de la Festa Major de Santa Anna, com és el Concurs de Focs d’Artifici.

En aquest sentit, a banda de comentar el desenvolupament de l’edició d’enguany dels focs, que es tanca avui dijous amb l’última de les actuacions, l’alcalde de Blanes ha demanat a Torra suport de cara a l’organització de l’esdeveniment d’aquí a dos anys, quan s’arribarà a l’edició 50 del concurs.

La intenció del consistori blanenc és que el mig segle dels Focs es pugui celebrar d’una manera especial i destacada.

El president Torra s’ha mostrat predisposat a donar suport a l’esdeveniment, destacant el prestigi que té el concurs a nivell internacional.

En aquest sentit, el president ha volgut també destacar el treball previ fet amb l’anterior conseller de Cultura de la Generalitat, Lluís Puig, a través del projecte compartit entre les localitats de Blanes i Tarragona per tal d’aconseguir que els focs d’artifici siguin considerats patrimoni cultural immaterial.

Torra i els membres de la corporació blanenca han mantingut una breu trobada i posteriorment Torra ha signat en el Llibre d’Honor del consistori.

A la dedicatòria, el president ha escrit sobre els seus records d’infantesa al municipi, sobre les platges de Blanes, els focs i també el patrimoni cultural de Joaquim Ruyra i Roberto Bolaño.

Per últim, a l’escrit ha fet una dedicatòria als presos polítics i exiliats, referint-se a la seva absència “en un moment de festa”.

 

Foto: Ajuntament de Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics