URGENT

Recullen més d’1 tona de petites deixalles i material pirotècnic del fons marí de Blanes

Compartiu aquesta història

Pocs dies després de la celebració de l’última nit del Concurs de Focs d’Artifici, Blanes posava en marxa ahir una operació de neteja del fons marí del municipi.

L’Ajuntament de Blanes, juntament amb Sea Shepherd i el Mola-Mola Club Escafandrisme han organitzat aquest passat diumenge al matí tot un operatiu de neteja de l’entorn de la Roca de Sa Palomera.

L’objectiu, segons el consistori, ha estat treballar en la preservació del medi ambient en general, i en especial d’aquesta zona, que és des d’on es llencen els castells de focs del certamen i també és un dels indrets més visitats del municipi.

En total, s’han recollit 1.235 quilos de petites deixalles i material pirotècnic. S’ha omplert 1 sac de 120 litres de paper i cartró, 2 sacs de plàstic; 1 sac de ferralla, 1 bossa de ploms de pesca i 1 bossa de material pirotècnic.

A banda, i com és habitual en les neteges del fons marí, també es van recollir altres residus com ara una roda de quad, xarxes, tubs de PVC i una planxa de ferro.

La iniciativa, organitzada per segon any consecutiu per Sea Shepherd Conservation Society (SSCS), una organització internacional sense ànim de lucre per a la conservació de la fauna marina, ha comptat amb la participar-hi una trentena de persones, entre membres de l’organització, personal del consistori i voluntaris de la ciutadania.

Des de l’organització s’ha valorat molt positivament la feina feta, així com la tasca de conscienciació que s’ha pogut fer envers la ciutadania.

A banda, la jornada es va completar amb una paradeta informativa instal·lada sota una carpa on també hi havia els recipients per anar dipositant-hi el material recollit.

 

Foto: Ajuntament de Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics