Alerta per la calor, que agafarà protagonisme aquests propers dies

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Des dels diversos serveis meteorològics ja fa dies que s’alerta de l’arribada d’una onada de calor intensa que afectarà el nostre territori durant els propers dies, i des de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat s’ha activat l’alerta del Pla PROCICAT per onada de calor.

En aquest sentit, es preveuen jornades de calor que poden allargar-se fins a mitjans de mes, quan la situació podria normalitzar-se, i amb temperatures d’entre 35 i 40 graus de màxima, tot i que la possible arribada de pluges pugui suavitzar aquesta situació en alguns dies.

Des del Servei Meteorològic del Maresme, però, puntualitzen que es tracta d’una situació “normal” dins de l’època de l’any, malgrat assolir aquestes temperatures, que en alguns casos han suposat xifres rècord des que es tenen registres.

Quim Serra és responsable de Meteomar.

Malgrat la normalitat d’aquesta calor, és imprescindible que la ciutadania segueixi els consells i recomanacions per tal de fer front a aquesta calor, tant al carrer com fora de casa o al cotxe.

Dins de casa, cal entre d’altres tancar persianes a les finestres on toca el sol, utilitzar algun tipus de climatització, com ventiladors o aires condicionats, refrescar-se sovint amb dutxes i hidratar-se regularment encara que no es tingui set.

A fora al carrer cal evitar sortir a les hores de més calor, portar roba lleugera i protecció pel sol, hidratar-se i també evitar, tal i com remarca Serra, fer activitats intenses a les hores amb temperatures més altes.

Si es viatja en cotxe, també és recomanable sempre que es pugui evitar conduir en hores de més calor, no deixar nens, persones vulnerables o animals de companyia dins del cotxe amb les finestres tancades, i procurar fer pauses si es fan viatges llargs.

A l’hora de menjar, també es recomana fer àpats lleugers, evitar menjars molt calents, prendre aliments rics en aigua i evitar prendre begudes alcohòliques.

Des del Servei Meteorològic del Maresme es puntualitza que, en el cas de Palafolls, la ubicació del municipi prop del riu Tordera fa que les temperatures se suavitzin respecte altres indrets de la mateixa comarca, on els valors encara pujaran més.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics