URGENT

Tanquen l’accés a Sa Palomera després de la mort d’un turista la setmana passada

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Blanes ha decidit tancar l’accés a la Roca de Sa Palomera després que el passat divendres al vespre un turista alemany morís en caure des del capdamunt de la roca.

Aquesta decisió, de caràcter temporal, es va prendre ahir dimecres mentre no s’implementin actuacions per millorar les mesures de seguretat de l’espai que actualment hi ha de manera preventiva.

Segons ha informat l’Ajuntament de Blanes, el tancament de l’accés a Sa Palomera és una possibilitat que ja es va començar a valorar just després de l’accident de la setmana passada. Va ser llavors quan l’alcaldessa accidental, Pepa Celaya, es va posar en contacte amb la subdelegació del Govern espanyol per tal de reclamar solucions en matèria de seguretat a la zona.

Celaya ha demanat al departament de Costes del Govern estatal, que és qui té la competència de tot l’entorn de la Roca de Sa Palomera i la platja del voltant, que implementi urgentment mesures per incrementar la seguretat de la zona.

D’entre les més importants destaca la complementació de la barana de seguretat de la part superior de la roca per evitar que hi accedeixin els visitants.

Per agilitzar la petició, des del consistori s’ha redactat una proposta d’ampliació que inclou un croquis de l’estructura que s’hi vol construir, una barana de seguretat d’uns 20 metres de llargada que complementi la que hi ha actualment.

L’espai compta actualment amb diverses mesures de seguretat i cartells amb senyals preventius per alertar als visitants.

L’accident d’aquest passat divendres, en què va perdre la vida un turista de 56 anys i nacionalitat alemanya que visitava l’espai amb la seva família, és el primer sinistre mortal que es produeix a Sa Palomera, un dels indrets més visitants del municipi de Blanes.

 

Foto: Ajuntament de Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics