Localitzat un niu de vespa asiàtica a Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La vespa asiàtica s’ha instal·lat a Palafolls. Les darreres setmanes ja se n’havia detectat la seva presència -al barri Sant Lluís- i aquests últims dies s’ha localitzat un eixam de consideració al centre del municipi. La qual cosa significa que l’insecte té el niu molt a prop. Segons s’ha informat, el rusc es trobaria en el patí de la casa d’un particular. Al llarg del dia, Agents Rurals s’han desplaçat fins el lloc per tal de valorar la situació.

La vespa asiàtica (o vespa velutina) no és especialment agressiva amb les persones. La seva picada és similar a la provocada per la vespa natural del territori. Les abelles autòctones són les qui pateixen més les conseqüències de la seva aparició ja que l’asiàtica és converteix en el seu màxim depredador.
Aquesta espècie invasora provoca danys en l’apicultura i causa molèsties en habitatges i edificis, que és on hi construeix habitualment els nius.
Cal recordar que la Generalitat disposa d’un protocol per vigilar, controlar i eliminar -si cal- els nius d’aquest insecte. En cas de trobar-ne un, cal posar-se en contacte amb els Agents Rurals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics