URGENT

Els parcs i jardins, l’àmbit que més incidències registra l’app Viu Palafolls

Compartiu aquesta història

Aquest passat divendres es van fer públiques les dades de l’aplicació Viu Palafolls per a dispositius mòbils, un nou sistema de comunicació de l’Ajuntament que es va posar en marxa ara fa mig any.

Durant aquests 6 mesos, l’aplicació ha registrat fins a un centenar d’incidències, una de les múltiples funcions que té i que ofereix a la ciutadania.

D’aquestes, pràcticament una vintena han estat relatives a l’estat dels parcs i jardins de Palafolls, que és l’àmbit que més incidències ha reportat.

Segons el consistori, es tracta de denúncies que fan referència a la presència de gossos en parcs on no poden entrar per normativa, gronxadors trencats o bé problemes de brutícia en aquests espais verds del municipi.

De fet, els desperfectes a la via pública són el segon àmbit amb més incidències registrades –un total de 18–, incloent denúncies per senyals de trànsit trencades, desperfectes a les voreres o bé pals de llum o telèfon que es trobaven en mal estat.

L’Ajuntament recorda que la funcionalitat de l’app Viu Palafolls permet reportar tot tipus d’incidències, però també recorda que cada denúncia pot tenir un temps de tramitació diferent.

En aquest sentit, el consistori remarca que algunes incidències es poden resoldre amb rapidesa un cop s’han comunicat, mentre que n’hi ha d’altres que poden trigar més per la seva complexitat o que, directament, són d’impossible resolució.

En alguns casos, tal i com aclareix l’Ajuntament, hi ha algunes incidències que s’han de denunciar per altres vies, com poden ser la policial o per via burocràtica.

Altres àmbits que també han registrat problemàtiques i que han estat objecte de queixa a través de l’aplicació són, entre d’altres, les escombraries i la neteja viària, la seguretat i el civisme o la mobilitat.

Durant aquests primers 6 mesos en què ha entrat en funcionament l’aplicació, se l’han descarregat al seu dispositiu mòbil fins a un total de 280 usuaris.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics