URGENT

Malgrat impulsa un nou pla per combatre l’absentisme escolar

Compartiu aquesta història

Durant el curs 2018-2019, que comença d’aquí a dues setmanes, al municipi veí de Malgrat de Mar es començarà a redactar el que ha de ser el nou pla de prevenció de l’absentisme.

Tal i com han anunciat les regidories d’Educació i Acció Social i Ciutadania, es tracta d’un nou protocol que té per voluntat combatre aquesta problemàtica i que, sobretot, vol prevenir-la. Segons informa l’Ajuntament de Malgrat, tot plegat sorgeix després que els centres educatius del municipi i també el Consell Escolar Municipal hagin expressat la seva preocupació davant un increment de l’absentisme a les aules.

Actualment, de fet, Malgrat ja disposa d’un protocol d’absentisme, que va ser aprovat ara fa 8 anys, però segons la comunitat educativa es considerava que calia redactar-ne un de nou per tal de poder fer front a la problemàtica i dotar-se d’eines per combatre-la mitjançant l’acompanyament a l’educació i a la trajectòria educativa.

Per tal d’elaborar aquest pla, l’Ajuntament de Malgrat va sol·licitar una subvenció a la Diputació de Barcelona, que finalment ha aportat 5.700 euros per poder impulsar-ho.

Per fer-ho, hi haurà l’assessorament d’una experta per dissenyar una nova eina, adreçada a tots els agents educatius implicats, i que involucrarà als diferents agents locals amb la seva participació, com són els centres escolars de Malgrat, les regidories d’Educació i Acció Social i Ciutadania, Policia Local, el CAP, l’inspector d’ensenyament, entre d’altres.

Segons el consistori, la intenció és que aquest pla serveixi per garantir el dret a l’educació dels infants i joves del municipi i que es pugui millorar l’escolaritat.

Està previst que els treballs per implantar el nou pla de prevenció de l’absentisme escolar a Malgrat de Mar començaran el proper mes d’octubre, i l’Ajuntament calcula que estaran enllestits de cara al mes de maig del proper 2019.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics