URGENT

La Trobada de Puntaires i una botifarrada popular, últims actes previs a la Festa Major

Compartiu aquesta història

Després de la Trobada Gegantera i del concert del Guaita d’aquest vespre, el cap de setmana previ a la Festa Major de Palafolls continua amb més activitats demà diumenge.

Durant tot el matí, des de les 9 i fins a la 1 del migdia, es durà a terme una activitat que ja s’ha convertit en una veterana del calendari festiu del municipi.

Es tracta de la Trobada de Puntaires, que enguany arriba a la 27a edició, i que tindrà lloc a la plaça Joaquim Ruyra.

L’art de les puntaires consisteix a elaborar unes filigranes fines i complexes fent servir un patró de cartolina, fil, boixets, agulles i un coixí.

Una tradició que amb el temps ha anat evolucionant i que ha anat veient com han canviat el tipus d’elements creats amb aquest art tèxtil.

Ho explica Margarita Planas, presidenta de la Colla de Puntaries de Palafolls.

L’art de les puntaires no és seguit només a Catalunya, sinó també molts altres indrets del món, i regularment s’organitzen trobades on es mostren les habilitats de les persones que el practiquen.

Un cop acabada la Trobada de Puntaires, a partir de les 2 del migdia qui vulgui podrà gaudir d’una nova botifarrada popular, organitzada un cop més per la Penya Barcelonista Josep Suñol Garriga de Palafolls.

Tot i que els tiquets anticipats es posaven a la venda fins ahir divendres a la tarda, els organitzadors han explicat a aquesta emissora que també se’n reserven uns quants pel mateix dia de la botifarrada, un acte més del calendari d’activitats que organitza anualment la Penya, tal i com explica el seu president, Albert Alenyà.

La Trobada de Puntaries i la Botifarrada de demà seran les últimes activitats abans no comencin els actes de la Festa Major de Palafolls, que se celebrarà del 7 a l’11 de setembre.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics