URGENT

La Trobada de Gegants de Palafolls arriba a la seva 10a edició amb 5 colles participants

Compartiu aquesta història

Aquest cap de setmana, la Festa Major de Palafolls encara no haurà començat de manera oficial, però sí que s’han programat diverses activitats que serveixen de preàmbul per la festa.

Una d’elles és la Trobada Gegantera, que se celebrà durant la jornada de demà dissabte al nostre municipi, i que congregarà fins a 5 colles de diferents poblacions al centre de Palafolls.

Tot plegat començarà a dos quarts d’11 del matí, amb els tallers i les activitats relacionades amb els Gegants, que es faran a la plaça Joaquim Ruyra.

Més tard, ja a la tarda, començarà la plantada de Gegants al Fòrum Palatiolo, a les 6, amb la participació de la Colla de Gegants de Palafolls i 4 colles més convidades d’arreu del territori.

Posteriorment, a les 7, començarà la cercavila dels Gegants i els balls finals, amb un recorregut pel centre de Palafolls.

Degut a un canvi d’última hora els Gegants de Celrà finalment no assistiran a la trobada, i en el seu lloc hi assistirà la Colla Gegantera de Palamós.

Completaran la plantada les colles d’Argentona, Cabrera i Calonge, a més d’en Guillem i la Guiomar, els gegants amfitrions del nostre municipi.

Xavier Salicrú, membre de la Colla de Gegants de Palafolls, explica que durant les trobades es va creant vincle entre les colles, que assisteixen de convidades a les diferents trobades que s’organitzen i on tornen la invitació a les colles amfitriones.

Salicrú valora positivament la participació en la trobada i també la que hi ha hagut en altres edicions. En aquest sentit considera que els Gegants són una tradició arrelada a casa nostra i amb molt bona resposta popular.

La trobada s’acabarà amb un sopar de germanor entre les colles assistents.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics