URGENT

El govern de Malgrat defensa que la remodelació del passeig marítim és un projecte consensuat

Compartiu aquesta història

El consistori malgratenc ha respòs a les consideracions que ha fet la Plataforma Per un Passeig Marítim de Tothom i Per Tothom, després de la reunió mantinguda aquest dimecres al migdia a l’Ajuntament.

En aquest sentit, des del govern de Malgrat consideren que el projecte ha passat per totes les fases que li pertocava, i que ha estat consensuat amb tots els actors implicats.

El govern explica que es tracta d’un projecte amb el qual fa més de 10 anys que es treballa, i del que s’havien acordat molts aspectes ja amb l’anterior equip de govern.

La portaveu del govern de Malgrat, Neus Serra, ha fet una valoració positiva de la reunió de dimecres amb la plataforma, però ha explicat que se’ls va argumentar la impossibilitat d’aturar el projecte a aquestes alçades.

Segons Serra, moltes de les propostes que la plataforma ha posat damunt la taula ja s’han debatut prèviament.

Pel que fa a les contribucions especials, la portaveu del govern ha defensat el treball previ que es va fer per estudiar quina havia de ser l’aportació dels veïns al cost del projecte.

En aquest sentit, Serra argumenta que es va fer una anàlisi de totes les partides i que es va establir que el 30% del cost l’assumís la ciutadania, una decisió que considera “un pas més” per arribar a un equilibri econòmic just pels malgratencs.

A la vegada, confia que amb l’execució del projecte i amb les subvencions demanades pugui haver-hi possibilitat d’acabar rebaixant l’aportació.

Segons destaca Serra, un dels punts en comú és la defensa de la necessitat de reformar el passeig pel bé del municipi.

El procés de reforma del passeig segueix ara amb la resolució de les al·legacions presentades, de les mateixes contribucions especials, així com pel procés de licitació i finalment d’execució.

Un cop això arribi, segons argumenta Serra, és quan es podrà posar en marxa de manera efectiva la comissió de seguiment del projecte.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics