El Banc de Sang creu que ha estat un bon estiu però demana no abaixar el ritme de donacions

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Com sol ser habitual, les donacions de sang pateixen una davallada considerable en períodes de vacances, com per exemple l’estiu.

En aquest sentit, es calcula que les donacions cauen al voltant d’un 30% degut al canvi d’hàbits de la ciutadania durant aquests períodes, i en casos de mal temps o amb les altes temperatures les estadístiques indiquen que encara poden arribar a decaure més, fins al 50%.

Aquesta emissora ha parlat amb Sílvia Delgado, tècnica de promoció del Banc de Sang al Maresme, que explica que ha estat un estiu positiu pel que fa a donacions, però que avisa que cal no abaixar la guàrdia per no perdre el ritme de les reserves necessàries.

Delgado, que convida a la ciutadania a participar de les donacions en els punts del territori per on passa la campanya cada dia, destaca que un dels grups del qual es demanen més reserves és el de 0 –, ja que només el té un 8% de la població.

Durant la tarda de demà dijous i l’endemà divendres, durant tota la jornada, la Biblioteca Comarcal de Blanes acollirà de nou la campanya de donació de sang del Banc de Sang i Teixits, en el que pretén ser una nova campanya per reforçar les reserves del banc.

A Palafolls, la campanya farà parada el dissabte 29 de setembre al CAP de Salut, i el dia abans, a Pineda, s’ha organitzat una marató durant tota la jornada.

Per conèixer els punts per on es fa la recollida es pot consultar el calendari que hi ha al web donarsang.gencat.cat.

 

Foto: Ajuntament de Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics