URGENT

Volen que el Jardí Botànic Marimurtra sigui també un museu

Compartiu aquesta història

La fundació Privada Carles Faust, encarregada de la gestió del Jardí Botànic Marimurtra de Blanes, ha anunciat que treballa perquè l’espai sigui també un museu botànic i perquè s’adhereixi a la xarxa de la Generalitat de Catalunya.

Segons publica el Punt Avui, els responsables del jardí ja han acabat un projecte museològic que defineix la cinquantena de plantes que formarien part del museu.

Segons Josep Borrell, gerent de la fundació Carles Faust, es tracta de 50 exemplars de plantes “notables”, que destquen per la seva raresa o exotisme, o també per la seva antiguitat o mida.

Ara la Fundació treballa amb la Generalitat per incloure el Marimurtra en la xarxa de museus, i en destaquen que serà un fons “diferent”, en el sentit que les plantes tenen el seu curs vital, i que farà que sigui canviable.

El gerent de la fundació preveu que a finals d’aquest mateix 2018 el jardí ja pugui estar catalogat com a museu, recordant que aquest 2018 és a més l’Any Europeu de Patrimoni Cultural.

Segons Borrell, l’espai ja reuneix els condicionants de seguretat i accessibilitat per ser convertit en espai museogràfic, ja que es reparteixen mapes de rutes accessibles i també hi ha vehicles elèctrics per a les persones amb mobilitat reduïda.

L’any passat, el Jardí Botànic Marimurtra va rebre la classificació de Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya, i va acollir gairebé 120.000 visitants.

El Marimurtra és l’únic jardí de la Costa Brava d’aquestes característiques i un dels dos que existeixen actualment a Catalunya.

 

Foto: bcncatfilmcommission.com

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics