URGENT

L’Ajuntament vol regular la població de gossos de Palafolls

Compartiu aquesta història

El consistori ha posat en marxa una campanya encarada a la reordenació i control dels gossos que hi ha al nostre municipi.

La iniciativa, sota el lema “Amb el teu gos, juga net”, té per objectiu censar, xipar i identificar els animals de companyia –principalment gossos– que hi ha a Palafolls, tres aspectes que els amos d’aquests animals estan obligats a tenir al dia.

En aquest sentit, i segons la normativa municipal, els gossos han d’estar degudament censats a l’Ajuntament, així com també xipats per poder identificar-los i també portar una placa amb el número censal.

L’Ajuntament recorda que la mateixa normativa contempla que, en cas d’incompliment, els amos dels animals poden rebre una sanció amb fins a 400 euros.

Oriol Bassa, tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafolls, explica que actualment estan comptabilitzats uns 1500 gossos a Palafolls, però només 180 d’aquests estan degudament censats pel consistori, és a dir, un 12% del total.

És per això que s’ha impulsat aquesta campanya, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels animals i dels veïns.

La campanya vol facilitar el tràmit de xipar el gos per aquells amos que no ho tinguin fet, i per això durant el temps que està en marxa la iniciativa els veterinaris palafollencs i un altre centre de Blanes fan un descompte en el xipat del gos.

Ho explica el mateix Oriol Bassa.

La campanya està prevista amb una durada de 3 mesos, i s’espera que es facin més actuacions emmarcades en la millora de la qualitat de vida tant dels animals com també dels veïns, posant èmfasi en el civisme.

En aquest sentit, Bassa explica que hi ha hagut queixes per espais malmesos pels animals o per sorolls.

Segons ha informat el consistori, durant la campanya es regalarà la placa identificativa als gossos ja censats i els nous animals que es portin a censar.

Tot i que de moment la iniciativa se centra en la població canina, l’Ajuntament ha informat que més endavant es projectarà una altra campanya enfocada en els gats que hi ha Palafolls, que també han d’estar censats.

 

Consulta aquí l’Ordenança reguladora de la tinença d’animals de Palafolls: Ordenança reguladora de la tinença d’animals

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics