URGENT

Palafolls comptarà a partir de dilluns amb un grup de suport a persones cuidadores

Compartiu aquesta història

Es tracta d’una iniciativa que ja ha funcionat també en altres municipis, i que es posa en marxa a partir del proper 1 d’octubre.

Impulsat des Serveis Socials, l’objectiu d’aquest grup és oferir un espai de suport emocional i psicològic a les persones que tenen cura d’altres persones dependents o amb alguna malaltia.

Xesca Torres, membre de l’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Palafolls, explica que l’objectiu del grup és oferir un espai per ajudar i cuidar de les persones que són alhora cuidadores.

En aquest sentit, Torres destaca que el grup vol esdevenir un espai per compartir experiències i donar suport a les persones que han de tenir cura d’altres.

Així, no es tracta de cap formació adreçada a les persones que fan aquesta tasca, sinó un punt de trobada per a cuidadors no professionals.

La iniciativa estarà conduïda per una psicòloga provinent de la Diputació de Barcelona, que és l’organisme que facilita la realització del grup de suport.

Torres destaca que, malgrat que necessàriament es doni importància a la cura del malalt o la persona dependent, també cal donar suport a aquells que s’encarreguen d’aquestes cures.

Per participar d’aquest grup cal una inscripció prèvia, que es pot formular a la mateixa Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament, i l’assistència és gratuïta.

A la vegada, des del consistori es demana compromís en l’assistència i també una participació activa en les sessions, que es faran un cop a la setmana i tindran una durada d’una hora i mitja.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics