URGENT

Palafolls tanca un dels millors estius dels darrers anys amb pocs incendis

Compartiu aquesta història

El foc ha perdonat al nostre municipi i també a la resta de la comarca i, fins i tot, de tot Catalunya, aquest estiu.

En el global del Maresme, i segons les ADF, només s’ha registrat poc més d’una hectàrea cremada, una de les millors xifres dels darrers anys.

Al nostre municipi, els incendis han estat pocs i lleus aquest estiu, i només se n’han comptabilitzat dos. Un que es va produir a tocar de la carretera N-II, a la rotonda de Sant Genís, i un altre a la zona de la Ciutadella, que va deixar 2.500 m2 cremats.

Malgrat tot, des de l’ADF de l’Alt Maresme es fa una valoració positiva de l’estiu, considerat un dels millors dels darrers anys en aquest aspecte.

Joan Aldrufeu, president de la secció comarcal de les ADF, destaca que els casos que s’han donat han estat a peu de carretera, símptoma que la gent no és prou conscient del perill que comporta, per exemple, llençar cigarretes per la finestra del cotxe.

A la vegada, però, Aldrufeu destaca que mica en mica es va prenent consciència de la importància de tenir cura en el cas dels treballs amb maquinària al camp, que aquest estiu sortosament no han deixat cap incendi forestal a la nostra zona, a diferència de l’any passat.

A banda del factor humà provinent de males conductes o dels incendis intencionats, Aldrufeu fa incís també en l’estat dels boscos de la nostra comarca.

En aquest sentit, destaca que cada cop n’hi ha més, però també estan més abandonats i mal cuidats, pel fet que no és rentable pels seus propietaris mantenir-lo en bon estat.

Tot plegat, doncs, propicia el risc d’incendis.

Malgrat tot, des del cos de Bombers i les ADF s’insisteix en què aquest ha estat un any molt positiu pel que fa als incendis, i en el global de Catalunya l’estiu d’aquest 2018 ha estat el millor en els darrers 15 anys, principalment per les bones condicions meteorològiques.

Segons ha informat el Govern català, durant els tres mesos d’estiu en total s’han cremat 115 hectàrees en 169 incendis.

Aquesta xifra representa un 10% de la que es va cremar l’any passat i no arriba ni a un 1% de la que es va perdre l’any 2012, en la que va ser la pitjor campanya en els últims 15 anys, especialment marcada pels incendis a l’Empordà.

Malgrat tot, les autoritats insisteixen en què cal no abaixar la guàrdia per poder afrontar els propers mesos.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics