URGENT

Refan per complet un mur del castell per evitar despreniments

Compartiu aquesta història

Es tracta d’uns treballs que van començar ara fa dues setmanes, i consisteixen en la consolidació d’un dels murs del pati d’armes del Castell de Palafolls.

Aquesta paret presentava fissures i també produïa despreniments, per la qual cosa ha calgut actuar-hi per evitar que se’n produeixin més.

Les obres consisteixen en el desmuntatge del mur pedra a pedra i la seva reconstrucció de l’estructura reforçada i consolidada.

Degut al caràcter històric de l’espai on es duen a terme els treballs, les obres es fan amb la supervisió d’un arqueòleg per poder documentar qualsevol troballa que pugui sorgir arran dels treballs.

L’Ajuntament de Palafolls ha pressupostat en 9.500 euros més IVA el cost de les obres. Uns treballs que s’afegeixen a la resta de les obres de rehabilitació del Castell, que es posaran a licitació properament i que permetrà iniciar el projecte.

Les obres plantegen millores en els àmbits de la seguretat, així com noves construccions al pati, a la plaça i als accessos.

Així, el projecte preveu, entre d’altres, la construcció de baranes a l’escala de l’església, al mirador de la capella i als festejadors, el tancament d’accessos a zones perilloses i la consolidació de l’aresta trencada.

Al pati, el projecte preveu instal·lar-hi un escenari polivalent i uns vestuaris, i als accessos i a la plaça s’hi construiran altres espais pensats pels visitants, com lavabos, una caseta de control, un tendal amb bancs i papereres, així com també una escala cap als corriols i el condicionament de la rampa d’accés amb formigó, entre d’altres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics