Palafolls continua posant el dia les franges perimetrals de protecció contra incendis

Compartiu aquesta història

Aquests dies, l’Ajuntament ha començat a fer els treballs que han de servir per delimitar les zones urbanes del municipi del bosc.

Es tracta d’unes franges d’autoprotecció que han de servir de tallafoc en cas d’incendi, per facilitar la tasca dels Bombers a l’hora d’extingir un eventual foc i per evitar que les flames avancin cap als habitatges.

Des de fa més de 10 anys, el nostre municipi ja va començar a delimitar les urbanitzacions amb aquestes franges, una mesura obligada per llei.

Palafolls és un dels pocs municipis que ara també es posa al dia amb la protecció no només de les urbanitzacions aïllades sinó també del nucli urbà, uns treballs que es van començar ja l’any passat amb el barri de Sant Lluís.

Aquests dies els treballs se centren en la zona de Can Batlle i el barri de Santa Maria, i seguiran amb la resta de punts del nucli de Palafolls.

Ho explica Oriol Bassa, tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafolls.

Les franges mesuren 25 metres d’amplada, un espai que es desbrossa i on es redueix el nombre d’arbres per evitar que l’incendi avanci cap a les zones habitades.

Segons destaca el tècnic, el nostre municipi va ser el primer de la comarca en complir la normativa relativa a aquestes franges perimetrals.

La llei obliga a fer un mapa de delimitació de les franges de protecció als nuclis urbans, i ara Palafolls es troba ja executant les actuacions.

Les tasques per delimitar les franges perimetrals s’allargaran fins aquesta setmana vinent, i tenen un cost entorn als 3.300 euros.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.