URGENT

Es compleix un any del referèndum de l’1 d’octubre

Compartiu aquesta història

Avui fa un any, Catalunya celebrava el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre, una jornada marcada per la violència exercida per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil en molt col·legis electorals d’arreu del país.

Malgrat això, i que en alguns col·legis la policia va endur-se les urnes i el material un cop ja havia començat la jornada, les votacions es van acabar celebrant i es va acabar registrant  una participació més de 2 milions de persones.

A Palafolls, una cinquantena de persones es van quedar a dormir a les portes de l’Institut de la Font del Ferro col·legi electoral per poder garantir les votacions, que van patir problemes a l’inici de la jornada per problemes informàtics.

Al final de la jornada, els votants valoraven als micròfons d’aquesta emissora com havia anat la jornada de votacions a Palafolls, en alguns casos amb sorpresa per la participació, i també denunciaven la repressió policial.

Ahir diumenge es va celebrar a Palafolls una jornada commemorativa del primer aniversari del referèndum. Des d’entitats sobiranistes com l’ANC i el CDR, i partits com ERC o el PDeCAT, es va convocar a la ciutadania a assistir a les portes de l’Institut de la Font del Ferro, on es van fer tallers, xerrades i un dinar popular.

A  la tarda, les activitats van continuar amb una marxa groga direcció a Malgrat de Mar, amb la participació de sectors del sobiranisme no només de Palafolls sinó també de Malgrat, Tordera i Blanes.

La commemoració del referèndum culmina avui, dilluns 1 d’octubre, a la Plaça Major, on es projectarà el vídeo amb imatges d’ara fa un any al nostre municipi.

Ho explica Úrsula Puig, membre organitzadora dels actes.

A Palafolls es va poder tancar el col·legi electoral amb normalitat a partir de les 8 del vespre, i es va iniciar un recompte que deixaria 2.752 vots emesos, en les 7 meses que hi havia al gimnàs de l’Institut. El sí va aglutinar la majoria dels vots –en total 2.462–, mentre que el no en va registrar 207.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics