URGENT

L’Ajuntament vol executar aviat les obres de substitució del paviment de la passera

Compartiu aquesta història

La passera del barri de Sant Lluís és una de les infraestructures del municipi que més polèmica ha generat els darrers mesos, degut a l’estat del seu paviment.

La superfície d’aquest pont, que uneix el barri de Sant Lluís amb el nucli de Palafolls, creuant per sobre la carretera B-682, presenta des de fa temps desperfectes, com parts aixecades o claus metàl·lics que sobresurten.

Al darrer ple municipal, el govern va contestar al grup d’ERC sobre l’estat del projecte de substitució del terra, actualment de fusta, per un nou sòl d’alumini, més resistent i que ha d’evitar els problemes del que hi ha hagut fins ara.

Josep Rueda, regidor d’Urbanisme, ha explicat que el projecte ja està enllestit, i la intenció és adjudicar les obres per la via d’urgència i reduir així els terminis de la licitació el màxim possible.

El regidor ha explicat que també s’investigarà sobre les causes del deteriorament del paviment, per aclarir les responsabilitats.

En aquest sentit, el procediment ha de servir per conèixer si l’empresa constructora de la passera és responsable dels danys per mala execució o si el desgast és produït per la climatologia o altres factors externs.

En un primer moment el consistori va pensar en reforçar el paviment actual de la passera amb un material que impermeabilitzés millor la fusta, però finalment, s’ha optat per substituir tota la fusta de la passera per posar-hi alumini antilliscant, que ha de permetre evitar els problemes d’humitats i millorar la seguretat.

La passera va posar-se en marxa el març del 2014, després de 4 anys d’obres i de diversos problemes econòmics i de finançament. El pont presentava com una de les novetats la fusta de Finlàndia del seu paviment, que finalment haurà de ser substituïda.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics