URGENT

Un nou incendi afecta la zona de la Ciutadella

Compartiu aquesta història

Ahir al vespre, la zona de la Ciutadella de Palafolls va tornar a viure un nou episodi d’incendi, després del que ja va haver-hi aquest passat estiu.

Segons ha informat el cos de la Policia Local, el telèfon 112 va avisar a la Policia a dos quarts de 9 del vespre, i efectius del cos es van desplaçar a l’indret. Posteriorment es va donar l’avís als Bombers, que van enviar 4 dotacions, i que juntament amb Policia Local i Mossos van treballar en les tasques d’extinció.

En les tasques d’extinció hi van treballar efectius dels parcs de Bombers de Tordera, Hostalric, Malgrat de Mar i Pineda, que captar l’aigua del punt hidrant de l’Institut de la Font del Ferro, on van ser acompanyats per la Policia Local.

Les tasques per extingir el foc es van allargar gairebé dues hores, fins poc abans d’un quart d’11 de la nit, quan el foc es va donar per extingit, i no es va haver de lamentar cap dany personal.

Ara s’estan investigant les causes d’aquest incendi, que ha deixat una superfícies cremada de 2.000 metres quadrats. Es dóna el cas que el foc s’ha produït a la mateixa zona que el que va cremar 2.500 metres quadrats a principis del passat mes d’agost, un dels dos incendis registrats aquest passat estiu.

Malgrat tot, aquesta campanya d’estiu ha estat de les millors en els darrers anys, tant per nombre d’incendis com per superfície cremada.

Des de les ADF destaquen que molt focs s’han produït prop de la carretera, i per tant avisen que una de les causes és la negligència humana.

A banda, també s’alerta de l’estat dels boscos del Maresme,  que cada cop estan menys cuidats pels seus propietaris degut a la poca rendibilitat que suposa el seu manteniment.

 

Foto: Policia Local de Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics