Malgrat organitza la 1a Jornada sobre el patrimoni local

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Les regidories de Patrimoni i Medi Ambient de l’Ajuntament de Malgrat de Mar han preparat, per aquest proper divendres 12 d’octubre, el que serà la 1a Jornada sobre el patrimoni local a Malgrat.

L’esdeveniment, que tindrà lloc a l’Arxiu Municipal, se celebra en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni, i servirà també d’espai de presentació del primer Mapa del Patrimoni de Malgrat.

Segons ha informat el consistori malgratenc, es tracta d’una eina de coneixement que pretén recollir exhaustivament el patrimoni immoble, moble, documental, immaterial i natural per establir mesures de recerca, protecció, conservació i rendibilització social.

El projecte, encarregat pel mateix Ajuntament, ha estat redactat per Marta Lloret, amb el suport de la Diputació, i serà presentat per la seva autora dins de la Jornada d’aquest divendres.

Serà la primera de les ponències i actes programats, que començaran després de la presentació institucional, que arrenca a dos quarts de 10 del matí.

El mapa serà presentat de 10 a 11 per la mateixa redactora i per Pedro Barbado, representant de l’Oficina del Patrimoni de la Diputació de Barcelona.

Seguidament es farà una pausa per esmorzar i es continuarà amb la conferència “Els museus, quin sentit tenen avui en dia. Cada poble, un museu?”, a càrrec d’Olga López Miguel, presidenta de l’Associació de Museòlegs de Catalunya.

Després d’un descans, la jornada sobre el patrimoni local de Malgrat encararà la recta final, amb una taula rodona sobre el patrimoni amb Martí Boada Juncà, professor de la UAB; Roger Costa Solé, tècnic de l’observatori del patrimoni etnològic i immaterial de la Direcció General de Cultura Popular del Departament de Cultura de la Generalitat, la mateixa Olga López, que és també tècnica assessora de la Gerència de Serveis de Cultura de la Diputació de Barcelona, i Joan Piña, director del museu Tresor de la Catedral de Girona.

Les persones interessades en assistir en aquest aquesta primera Jornada de Patrimoni local de Malgrat han de contactar via correu electrònic amb l’Arxiu Municipal, a l’adreça arxiu@ajmalgrat.cat per tal de confirmar assistència.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics