Els veïns dels Pins i la Plantera demanen el trasllat de la discoteca Arena per evitar els problemes nocturns

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest passat divendres al vespre es va celebrar una assemblea oberta a l’Ajuntament de Blanes per debatre sobre la problemàtica derivada dels aldarulls nocturns a la zona dels Pins i la Plantera, els més greus produïts ara encara no fa un mes.

Tot plegat, després que l’Ajuntament aprovés un decret d’alcaldia que obliga a la discoteca Arena, situada al barri dels Pins, a tancar a dues hores abans les portes, fent-ho a les 4 de la matinada.

A la trobada, celebrada a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes, hi van assistir una vuitantena de persones, veïns dels dos barris afectats, juntament amb l’alcalde de Blanes, Mario Ros, diversos regidors i regidores del consistori i el representant de l’Associació d’Hostaleria de Blanes.

Ros va exposar els veïns la decisió d’avançar el tancament de la discoteca, però alguns d’ells van exposar que ho consideraven una solució insuficient.

En aquest sentit, van exposar que la mesura no va acabar de funcionar quan es va aplicar durant uns mesos de l’any passat, i que no va ser productiva, malgrat que la Policia Local i Mossos d’Esquadra redactessin un informe que exposa una millora en el nombre d’aldarulls.

Rosa Riba, presidenta de l’Associació de Veïns del barri dels Pins, ha explicat en declaracions a Ràdio Palafolls que els veïns creuen que tot plegat és ineficient, també el paper que fa la Policia Local, que creuen que hauria de reforçar la prevenció i no només actuar quan es produeixen els aldarulls.

Així, els veïns van reclamar com a possible solució el tancament definitiu de la discoteca al barri i que sigui traslladada en una altra zona on no es pugui perjudicar tant als veïns, com podria ser el polígon industrial.

Al llarg de l’assemblea van sorgir altres propostes per millorar el civisme i la convivència a la zona, com per exemple la instal·lació de càmeres de vigilància al carrer com a mesura dissuasiva per evitar aldarulls i vandalisme, així com també el patrullatge policial a peu.

Riba explica que el problema dels aldarulls nocturns en aquesta zona de Blanes no és nou, sinó que ve de temps enrere i amb altres governs.

La presidenta veïnal considera que el consistori no ha sabut mai trobar la clau per solucionar la problemàtica ja que se centra en sancionar la discoteca i no pas en fer complir les ordenances de civisme existents al municipi.

Quan es va acabar l’assemblea d’aquest divendres, l’alcalde de Blanes va proposar als veïns la celebració d’una altra assemblea d’aquí a un mes, per poder fer valoració de l’eficiència del decret que estableix el tancament avançat de la discoteca.

 

Foto: Ajuntament de Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics