URGENT

La Barretina bufa les espelmes del seu 90è aniversari

Compartiu aquesta història

Just tal dia com avui, 13 d’octubre, però de 1928, es constituïa l’Agrupació Sardanista La Barretina, com a secció de la Societat Cultural Recreativa La Barretina Vermella de Malgrat de Mar, l’entitat més veterana del municipi i una de les primeres a fundar-se a Catalunya.

La celebració de l’aniversari, aquest dissabte, ve precedida pel que va ser la 44a edició de l’Aplec de la Sardana de Malgrat, i que es va celebrar sota cobert degut a la pluja d’ara fa una setmana.

L’esdeveniment, cita obligada del calendari sardanista, va servir d’inici per la celebració d’aquestes 9 dècades d’història de l’Agrupació, que avui es commemoren oficialment.

Les activitats per bufar les espelmes de l’aniversari comencen a partir de les 12 del migdia, a la Capella de l’Antic Hospital, amb la inauguració de l’exposició commemorativa del 90è aniversari.

Tot plegat segueix a partir de les 4 de la tarda amb una cercavila que va des de l’Ajuntament fins al monument de la sardana, i on participa la Colla de Geganters de Malgrat de Mar.

Al mateix monument es fa un acte commemoratiu a partir de les 5 de la tarda, i posteriorment s’inicia una ballada de sardanes.

A partir de les 7 del vespre, l’atenció se centra en el concert d’homenatge als compositors malgratencs i vinculats al poble, que es fa a la seu social de la Barretina Vermella, i que va a càrrec de la Cobla Principal del Llobregat.

L’Agrupació Sardanista la Barretina afronta la celebració d’aquest 90è aniversari amb la vista posada al futur, sobretot tenint en compte la manca de relleu generacional que s’impliqui en aquest àmbit.

 

Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics