Llista d’espera per ser usuari del Respir

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Servei municipal del Respir té complet el seu torn del matí, i li queden places al del migdia i la tarda.

Això és el que ha informat l’Ajuntament de Palafolls, que afirma que el centre té ocupades les 24 places disponibles al matí, però que encara pot encabir fins a 9 persones més als torns del migdia i la tarda.

El Servei de Respir és un centre d’atenció destinat a persones amb diversos graus de dependència, per motius d’edat o de discapacitat. El seu nom, Respir, es deu al doble objectiu que planteja. Per una banda, la cura d’aquestes persones, i per l’altra, la millora de la qualitat de vida dels cuidadors que en tenen cura.

Actualment, el servei s’ofereix en 3 torns –matí, de 9 a 1, migdia, amb servei de menjador, i tarda, de 3 a dos quarts de 6–, i durant aquestes hores es realitzen activitats físiques i cognitives per millorar la qualitat de vida dels usuaris.

Un dels plantejaments que es fa el servei és esdevenir una extensió de la mateixa llar dels usuaris.

Les persones cuidadores, per la seva banda, compten també des de dilluns passat amb un grup de suport emocional per compartir experiències i inquietuds entre elles.

Segons dades de l’Ajuntament d’aquest passat mes d’abril, el servei de Respir ha atès gairebé un centenar d’usuaris des de la seva posada en marxa ara fa 11 anys.

Durant tot l’any passat, el servei va acollir un total de 21 persones, la majoria de les quals dones. Aquests usuaris, d’entre 74 i 97 anys, són persones grans amb algun tipus de dependència física i/o demència, que en alguns casos viuen soles o bé dins del seu propi nucli familiar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics