Desarticulen un grup que es dedicava al cultiu indoor de marihuana a Tordera i Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Segons ha informat el cos de la Policia Nacional, es tracta d’un grup delictiu que tenia contactes amb traficants d’altres països, principalment França i Alemanya, que venien a recollir la droga i la venien a llocs on es multiplicava el preu.

Han estat detingudes fins a 7 persones, hi ha 3 imputats, 4 plantacions desmantellades i s’han intervingut 170 quilos de marihuana en els 7 registres que s’han practicat.

Segons la Policia, els detinguts es dedicaven a cultivar marihuana a l’interior d’habitatges ocupats o llogats, que s’havien adequat per al cultiu amb la instal·lació de llums halògens de gran potència per les plantes, transformadors, ventiladors i altres aparells.

El cos policial explica que els principals investigats del cas controlaven diversos cultius, i utilitzaven persones de nacionalitat estrangera amb dificultats econòmiques.

Els responsables pagaven el lloguer de la vivenda, on vivien els cultivadors, als quals se’ls entregaven setmanalment petites quantitats de diners.

Tot plegat es remunta al juny de 2017, quan es van intervenir a Marsella un total de 90 quilos de cànnabis que ciutadans francesos havien introduït al país després de contactar amb els detinguts espanyols.

Aquest passat mes d’abril es van interceptar uns altres 110 quilos de marihuana amagats en un furgoneta a la Jonquera, i en la darrera fase de la investigació s’han realitzat 5 registres a Tordera i 2 a Blanes, desmantellant fins a 4 cultius interiors de droga i intervenint 60 quilos de substància estupefaent.

 

Foto: Policía Nacional

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics