El ple de demà porta a aprovació les ordenances de l’any vinent

Ajuntament de PLF
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Palafolls celebra demà dijous al matí sessió extraordinària del ple municipal, amb només dos punts a l’ordre del dia. Principalment, el ple servirà per debatre sobre les ordenances que han de regir al municipi durant el proper 2019.

Es tracta del conjunta de normes que regulen els impostos, les taxes i els preus públics de Palafolls de cara l’any vinent, com són l’IBI, la taxa de les escombraries, l’impost sobre els vehicles, així com també el cost d’utilització de serveis com la piscina municipal, el casal d’estiu o les tarifes de publicitat d’aquesta emissora.

Després de diversos anys amb congelació dels tributs municipals, el consistori va aprovar l’any passat una pujada d’un 8% del rebut de l’IBI al municipi, després de donar per bona la proposta del Ministeri d’Hisenda d’augmentar un 8% el valor cadastral dels habitatges del poble i mantenir el coeficient amb el que es calcula aquest impost municipal.

L’augment, de fet, va afectar a la majoria d’impostos, ja que també es va augmentar la taxa d’escombraries en un 4% i les llicències d’obres i reformes, que ho van fer en un 3%.

També van apujar-se els serveis públics com la Llar d’Infants municipal, decisió que va suposar les crítiques de les famílies usuàries del centre, així com les quotes de l’Escola de Música i Dansa, entre d’altres serveis.

Així, demà el govern portarà al ple la seva proposta d’ordenances municipals per l’any vinent, que de moment no ha volgut avançar.

El ple de demà té com a segon punt a l’ordre del dia la proposta per cancel·lar el Pla d’Ajust contret pel consistori l’any 2012 i amb el qual va poder disposar d’un capital per fer front als problemes econòmics de l’Ajuntament derivats de la crisi econòmica.

Aquest passat juliol, el consistori aconseguia liquidar aquest crèdit, que era inicialment de 10 anys, i que es podrà tancar 6 anys després.

El ple, de caràcter extraordinari, començarà a les 9 del matí, i aquest cop serà retransmès en diferit per aquesta emissora a partir de les 21h del vespre.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics