URGENT

Els pressupostos participatius de Malgrat entren en fase d’avaluació i seguiment

Compartiu aquesta història

Demà dijous, l’Ajuntament malgratenc ha convocat una reunió del grup motor dels pressupostos participatius per tal d’avaluar i fer un seguiment de la manera com s’han desenvolupat i executat les diverses fases fetes fins ara en aquest procés municipal.

De fet, el consistori ja ha posat en marxa dues de les quatre propostes que van ser seleccionades en el procés, com són la millora de voreres de diversos carrers i la remodelació de la plaça de Ca l’Arnau, totes dues amb un cost de 50.000 euros.

Segons ha informat el consistori malgratenc, la reunió de demà vol servir per fer valoració de l’actual procés i també per començar a treballar en la iniciativa de l’any vinent.

En aquest sentit, el grup motor determinarà demà quines condicions prèvies del procés han funcionat i quines altres han de millorar.

Ho explica Ramir Roger, regidor de Participació Ciutadana a l’Ajuntament de Malgrat de Mar.

Des del consistori destaquen la importància del paper que ha tingut aquest grup motor durant tot el procés. El grup, constituït el mes de febrer, l’han integrat 19 veïns de Malgrat triats a partir d’un sorteig públic, i 16 més provinents del teixit associatiu del municipi.

En aquest sentit, es destaca la manera com aquestes persones tenen la capacitat d’incidir ara en com es desenvoluparà la proposta de l’any vinent.

Roger considera aquest fet com una de les principals premisses que s’havia  plantejat el consistori malgratenc de cara a aquest procés participatiu.

L’Ajuntament de Malgrat considera els pressupostos participatius d’enguany com una prova pilot, que ha de servir per millorar els futurs processos que s’obrin al municipi.

De cara l’any vinent, el grup motor es renovarà a través d’un nou sorteig, com el que ja es va fer per constituir l’actual grup.

La reunió del grup motor se celebra demà dijous a les 8 del vespre a la sala de plens de l’Ajuntament de Malgrat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics