URGENT

El govern insisteix en què els bancs oculten els seus pisos buits

Compartiu aquesta història

Palafolls té un problema amb l’accés a l’habitatge. Així ho afirma el responsable de la regidoria d’Habitatge i Gestió de la Pobresa Juan Andrés Osorio, que ahir va passar pel programa Assumptes Interns.

Entre d’altres temes, el regidor va exposar la seva visió sobre la situació del lloguer al nostre municipi, que va qualificar de “desastrosa”, i on va insistir amb la responsabilitat dels bancs davant de la manca d’habitatge a Palafolls.

Osorio, tal i com ja ha afirmat en anteriors ocasions, insisteix en què les entitats bancàries amaguen al consistori els pisos buits que tenen, no els posen a disposició del consistori i esquiven la situació quan es tracta de buscar sortides a la problemàtica.

El regidor, en aquest sentit, creu que els bancs “menteixen”, i qualifica “d’increïble” el risc habitacional que es viu al municipi i a la resta de territori català.

Segons explica el regidor, un dels problemes de Palafolls en l’àmbit de l’habitatge són les vivendes abandonades, la majoria de les quals en mans de les entitats bancàries, que al seu torn no volen, diu Osorio, treure aquests habitatges al mercat.

Per afrontar la situació, Osorio explica que l’Ajuntament compta unes ajudes de la Diputació per fer un cens d’habitatges al municipi. A partir d’aquí, el regidor explica la intenció de tirar endavant un reglament de pisos buits i desocupats abans d’acabar la legislatura, i que ha de permetre regular la problemàtica i sancionar els bancs que tinguin pisos buits, tal i com ja passa en altres municipis.

A la vegada, Osorio alerta de l’inici de la bombolla dels lloguers, amb la pujada d’aquests i de la intervenció de fons voltor en la propietat dels habitatges.

A l’entrevista, entre d’altres, Osorio també va fer referència a la gestió de la Tordera, que va reivindicar com a patrimoni natural de la zona i que creu que cal deixar de maltractar, o també sobre la gestió dels boscos del municipi, en estat de deixadesa i que suposen un perill per l’elevat risc d’incendis.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics