URGENT

Malgrat es prepara per la reforma del seu Passeig Marítim

Compartiu aquesta història

Aquest matí, el govern de Malgrat ha ofert una roda de premsa per explicar l’estat del projecte de reforma del Passeig Marítim, les obres del qual s’han d’iniciar en les properes setmanes.

El govern malgratenc ha informat que ja ha obert les pliques del procés d’adjudicació de les obres, i que l’empresa adjudicatària ha presentat una rebaixa entorn al milió i mig d’euros respecte al cost inicial de les obres, que està calculat en més de 8 milions 377 Mil euros.

L’Ajuntament considera aquesta obra com una de les més importants fetes a Malgrat durant l’última dècada, i segons el govern ha de suposar una transformació urbanística del passeig des de diversos àmbits, tant a nivell de mobilitat i convivència entre vianants i vehicles, com també de modernització, sostenibilitat i eficiència.

L’alcaldessa de Malgrat de Mar, Carme Ponsa, ha dit que l’obra ha de permetre resoldre de manera integral els problemes estructurals de la zona turística del municipi, més enllà dels “pedaços” que havien suposat anteriors intervencions.

Acompanyaven a Ponsa els altres 3 regidors que formen part del Comitè de Govern de Malgrat, com són els regidors Ramir Roger (ERC), Jofre Serret (PDeCAT) i Núria Casajuana (CUP).

El govern ha volgut destacar que el moment actual és el més “adequat” per dur a terme l’obra, degut a la millora de la situació d’endeutament del consistori malgratenc.

En referència a les contribucions especials que hauran de fer els veïns, el govern s’ha defensat dient que en el cas del Passeig Marítim aquest tribut és menor que el que s’ha hagut d’aplicar en altres casos d’obres del municipi, on se situava al 60 o 70%, i ha explicat també que més de la meitat d’aquestes contribucions especials aniran a càrrec dels empresaris del Passeig i no pas dels propietaris.

A la vegada han destacat també que moltes de les finques del passeig són segones residències i que no es tracta de casos amb persones en situació de precarietat econòmica.

Ho explica la regidora de la CUP Núria Casajuana.

Segons ha explicat el govern de Malgrat, l’empresa adjudicatària s’ha compromès en executar en 140 dies la primera fase de les obres, que es preveu que comencin a finals del proper mes de novembre, i en 150 dies més la segona fase, que començarà just d’aquí a un any.

 

Foto: Diari Maresme

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics