Malgrat preveu instal·lar una estació de recàrrega per vehicles elèctrics l’any vinent

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

A mitjans del passat mes de setembre, la Junta de Govern Local de Malgrat aprovava demanar una subvenció per poder instal·lar dos punts de recàrrega per a vehicles elèctrics al municipi.

Segons ha informat el consistori malgratenc, es tracta d’una ajuda de 40.000 euros que dona l’Institut Català de l’Energia i que ara l’Ajuntament espera rebre per poder fer efectiva aquesta instal·lació de cara a l’any que ve.

Els dos punts de recàrrega es preveuen instal·lar a l’aparcament asfaltat situat darrere el Passeig Marítim, ja que es tracta d’un punt amb molt concurrència de vehicles.

Mireia Castellà, regidora de Medi Ambient de Malgrat de Mar, ha explicat a aquesta emissora que aquesta iniciativa és una línia de treball que aposta per inclusió del vehicle elèctric a Malgrat de Mar, i que es completa també amb l’adquisició de més vehicles d’aquest tipus al parc motor municipal.

Segons Castellà, tot plegat es fa amb la intenció de facilitar la utilització de vehicles elèctrics per part de la població, més enllà del nombre actual d’aquests vehicles que hi ha actualment Malgrat.

En aquest sentit, la regidora considera que actualment un conductor té dos dificultats a l’hora de decidir-se per comprar un vehicle d’aquestes característiques. Per una banda, el preu elevat que té, però per l’altra la dificultat de trobar estacions de recàrrega en els seus desplaçaments per tal de poder utilitzar-lo amb regularitat.

Castellà considera que tots els municipis haurien d’apostar per donar aquestes facilitats.

El pressupost per la instal·lació d’aquests punts de recàrrega per a vehicles elèctrics és entorn als 54.000 euros, i el consistori malgratenc espera rebre la subvenció per poder cobrir la major part d’aquest cost.

 

Foto: Institut Català de l’Energia

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics