L’agermanament amb San Isidro, a Nicaragua, vol seguir vigent

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest dimarts a la tarda s’han presentat a l’Ajuntament de Palafolls els resultats sobre el projecte que el nostre municipi té amb Nicaragua, concretament amb la localitat de San Isidro.

Es tracta d’un estudi encarregat per la Diputació de Barcelona i fet per una empresa que ha avaluat el funcionament dels diversos àmbits del projecte de cooperació amb aquesta localitat llatinoamericana en el marc de l’agermanament que tenen, i que ahir va mostrar el seu resultat final.

Una de les conclusions a les que va arribar és que els diversos actors implicats en l’agermanament coincideixen en què el vincle segueix vigent. En aquest sentit, tots els agents tenen voluntat per seguir endavant amb el projecte, creuen que ajuda als dos municipis i que s’ha d’enfortir.

Entre d’altres, es va destacar la coherència dels projectes que s’impulsen des de Palafolls respecte el que es treballa a San Isidro, així com es va considerar que calia millorar la comunicació i el nombre de persones que treballen en la iniciativa.

Dominic Wyatt, consultor en l’àmbit de la cooperació en el desenvolupament, feia una valoració positiva dels resultats de l’avaluació. A la vegada, però, avisava que la complicada situació políticosocial a Nicaragua no ajuda als projectes de cooperació.

Wyatt considera que en el cas de San Isidro, el municipi veu perjudicada la seva autonomia degut al fort centralisme del país llatinoamericà.

L’objectiu de l’avaluació ha estat localitzar els punts forts i oportunitats del projecte de l’agermanament cooperatiu, així com les seves debilitats, a través de reunions i xerrades entre els diferents agents implicats.

Lupe Moreno, cap de l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament de la Diputació de Barcelona, felicitava Palafolls per la “valentia” de mirar enrere i avaluar el projecte amb San Isidro.

Entre les propostes sorgides, es va considerar que calia impulsar més vincle entre les entitats i associacions locals de Palafolls i San Isidro que comparteixen similituds.

L’agermanament amb San Isidro va començar ara fa 15 anys, durant els quals s’han dut a terme diversos projectes, entre ells la posada en marxa d’un centre d’acollida infantil amb la intenció de crear un espai on organitzar cursos pedagògics i lúdics, així com la Casa Materna, on s’atenen a dones embarassades i es dona educació sexual i de planificació familiar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics