URGENT

El govern de Palafolls vol impulsar uns pressupostos participatius de cara l’any vinent

Compartiu aquesta història

Dimecres passava pel programa Assumptes Interns la regidora d’Hisenda, Promoció Econòmica i Serveis Socials de Palafolls, Dolors Agüera.

Entre els diversos temes econòmics dels quals va parlar, la regidora va explicar que el govern vol incloure als pressupostos de l’any vinent una partida destinada als pressupostos participatius.

Agüera ha confirmat que el govern ja s’ha plantejat la inclusió d’aquesta partida, que se centrarà en projectes “concrets i realitzables” i amb els quals es vol incentivar la participació ciutadana, amb l’objectiu que arribi a la major part de la ciutadania.

Es dóna el cas que l’opció d’incloure una partida de pressupostos participatius a Palafolls era una variable que el mateix govern descartava ara fa un any.

En aquest sentit, l’alcalde Valentí Agustí assegurava el passat mes de desembre que havia estudiat el model que utilitzen alguns municipis propers a l’hora d’aplicar la participació ciutadana, i posava en dubte el funcionament d’aquestes partides i la seva incidència a les polítiques municipals.

A l’entrevista, la regidora i 1a Tinenta d’alcalde també va assegurar que la salut econòmica del municipi és bona, havent aconseguit tancar el pla d’ajust demanat ara fa 6 anys, i va parlar entre d’altres de la subvenció demanada per millorar alguns àmbits del polígon., Agüera ha anunciat que ja s’ha creat l’associació d’empresaris, i assegura que hi haurà més possibilitats per aconseguir l’ajuda.

Entre d’altres temes, la regidora va explicar que el servei de Respir vol ser homologat com a centre de dia, amb la qual cosa considera que es podrà oferir un servei més econòmic als usuaris.

En l’àmbit polític, Agüera va agrair la tasca de Valentí Agustí al capdavant del govern palafollenc durant els més de 35 anys de mandat, i ha confirmat que es postula com un dels noms que podrien substituir-lo a les properes eleccions municipals del 2019.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics