URGENT

“Cases amb era i quintana”, el nou llibre que es regalarà aquest Nadal

Compartiu aquesta història

Com és habitual en aquestes dates, l’Ajuntament de Palafolls torna a editar un llibre de regal pels palafollencs, centrat en la divulgació del coneixement sobre diversos aspectes de Palafolls.

Aquest cop, el llibre se centra en oferir una recerca de la història de les masies que havien existit i algunes encara existeixen a la zona que actualment és el municipi de Palafolls.

El llibre, sota el títol de “Cases amb era i quintana. Les masies de Palafolls i la seva gent, segles XIV-XX”, és un recull de més de 160 masies, i es presenta com una continuació de la publicació del llibre “Cases amb eixida i hort, aproximació als orígens urbans de Palafolls. Segles XVI-XX”, que en aquell cas agafava com a referència de la recerca les masies dels dos nuclis palafollencs de les Ferreries i Sant Genís.

Ho ha explicat, a aquesta emissora, el divulgador local Xavier Salicrú, autor del llibre actual mi també del que el precedeix.

Salicrú explica que, malgrat que ja s’ho esperava, ha estat sorprenent descobrir gairebé un centenar de masies més de les que quedaven registrades ara fa un segle. Tot plegat, en un treball de recerca que se situa als inicis del segle XV.

El divulgador explica que algunes de les masies no s’han pogut ubicar amb exactitud, tot i que s’ha pogut fer una aproximació, i que moltes d’elles, ara fa més de 500 anys, ja estaven en ple funcionament.

Un altre dels reptes de la investigació que ha destacat Salicrú ha estat el fet que moltes de les masies han canviat de nom amb aquest temps, degut als canvis de famílies o de propietaris.

El llibre “Cases amb era i quintana” serà presentat el proper 26 de desembre, dia de Sant Esteve, en el marc del concert que cada any s’organitza per aquesta data.

Posteriorment, tal i com ha informat el consistori, es podrà recollir de forma gratuïta a les oficines de l’Ajuntament de Palafolls durant les festes de Nadal.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics