Les últimes pluges refan el riu Tordera

La Tordera, en una imatge d'avui divendres - Foto: Enric Sagristà
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
La Tordera, en una imatge d’avui divendres – Foto: Enric Sagristà

L’episodi de precipitacions viscut en les darreres hores ha fet que el riu Tordera baixi avui divendres amb un cabal molt generós.

La crescuda del riu s’ha traduït en xifres de 150 metres cúbics per segon a la zona del Delta, i en altres punts, com l’estació de Fogars de la Selva, el cabal ha arribat aquesta passada matinada als 200 metres cúbics.

Els especialistes expliquen que, tot i no tractar-se de xifres rècord, sí que es pot considerar una crescuda important, que encara podria incrementar-se a la zona del Delta en les properes hores, on encara no s’hauria arribat al punt més alt del nivell del cabal.

Enric Sagristà és investigador del CEAB.

L’investigador creu que al llarg d’avui el cabal encara podria incrementar lleugerament al Delta, però de cara a darreres hores del dia i demà la situació s’hauria d’estabilitzar.

Davant dels constants episodis de pluges viscuts aquestes darreres setmanes, els experts coincideixen en què aquest any la situació ha millorat considerablement respecte altres temporades.

En aquest sentit, Sagristà explica que, tot i que el riu no baixi en la completa totalitat del seu cabal, aquest sí que es manté elevat gràcies a les precipitacions constants.

Tot i que la situació sigui molt millor en comparació a la que es vivia fa tot just un any enrere, Sagristà continua alertant que cal no abaixar la guàrdia malgrat haver tingut les pluges d’aquesta tardor, ja que l’aqüífer segueix sobreexplotat i les precipitacions tard o d’hora tornaran als nivells habituals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics