El Maresme ha registrat, per ara, el doble de pluges que el 2017

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Després de les pluges dels darrers dies i també de tots els episodis abundants d’aquesta tardor i de la passada primavera, la nostra comarca ha duplicat abans d’acabar l’any els registres de precipitacions que s’havien registrat en tot el 2017.

Segons els registres de les 7 estacions que té el servei del Meteomar arreu de la comarca, els mesos d’octubre i novembre han fet incrementar la mitjana de pluja dels darrers anys i, fins i tot, en alguns municipis s’estan batent rècords mensuals.

És el cas, per exemple, del municipi veí de Tordera, on més d’un terç del total de pluges acumulades d’aquest any 2018 s’han registrat només en el que portem del mes de novembre.

Joaquim Serra, meteoròleg del Consell Comarcal del Maresme, explica que les dades no són estranyes per l’època, i que el canvi climàtic ha fet que el que era normal a la tardor ara es consideri “anormal”.

A nivell interanual, les dades aportades per les estacions de Tordera, Palafolls, Dosrius, Mataró, Premià de Mar, Tiana i el Masnou indiquen que aquest 2018 ja s’ha superat en un 38% la pluviometria mitjana registrada en els darrers anys, una augment que encara és més destacable si s’observa que les dades s’han duplicat respecte l’any passat.

Segons ha informat el Meteomar, el mes d’octubre va ser més plujós als municipis del centre i sud de la comarca, mentre que aquest mes de novembre ho està sent a les poblacions del Maresme Nord, amb els registres destacats de Tordera.

Els experts apunten que, malgrat que el clima mediterrani es caracteritzi per una elevada variabilitat de la pluviometria, són “preocupants” els episodis de pluges torrencials que desborden la capacitat de recollida i evacuació de les aigües pluvials.

 

Foto: Meteomar

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics