ERC lamenta que Palafolls “vagi tard” en molts àmbits

Ajuntament de PLF
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Francesc Alemany, regidor d’ERC a l’Ajuntament de Palafolls. – Imatge d’arxiu

Aquest dimecres passava pel programa Assumptes Interns Francesc Alemany, l’últim dels regidors d’ERC a l’Ajuntament de Palafolls que faltava per ser entrevistat.

El regidor portaveu de la formació, majoritària a l’oposició del consistori, va fer una dura crítica contra les polítiques que s’han desenvolupat des del govern de Valentí Agustí, i va afirmar que Palafolls “va tard” en l’aplicació de diverses mesures o projectes que, segons va afirmar, en d’altres municipis ja s’han implementat.

Alemany va insistir en aquesta qüestió referint-se, entre d’altres, a les bonificacions per vehicles elèctrics per incentivar-ne el seu ús, que ERC volia incloure a les noves ordenances, o a la gestió del sistema de recollida selectiva del municipi.

Alemany també va fer referència a altres propostes d’ERC per les ordenances, com la fiscalitat progressiva en les bonificacions per famílies nombroses o la supressió de la nova quota de l’EMMiD per la matrícula del curs vinent, i que finalment van ser desestimades.

El regidor republicà, tal i com ja havien exposat altres companys de la formació durant les entrevistes, considera que el govern d’Agustí ha prioritzat “el continent davant del contingut”, en un model de municipi que ERC qualifica de “poble de postal”.

Com a exemple, va insistir amb el que considera que són infraestructures ineficients, com la passera, la caserna de Policia o el Palauet, i que creu que s’han construït sense tenir en compte les necessitats de la ciutadania.

Davant de la proposta d’incloure uns pressupostos participatius de cara a l’any vinent, Alemany va dir que la seva formació s’ho pren “amb humor”, i creu que el govern “no sap el que significa” un procés de participació ciutadana en els pressupostos municipals.

En l’espectre polític, Alemany va dir que s’està configurant la llista d’ERC per les properes eleccions. Pel que fa a la possibilitat que segueixi encapçalant la llista als propers comicis, Alemany ha aclarit posteriorment a les declaracions de l’entrevista que està valorant la compatibilitat personal amb la possibilitat de continuar encapçalant la formació republicana a Palafolls.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics