Palafolls es prepara per dir No a la violència masclista

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Acte de commemoració del 25N, l’any passat a Palafolls – (Ràdio PLF)

El nostre municipi no queda al marge de la commemoració del 25-N, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones, i durant aquests dies i especialment demà divendres el municipi es bolca en la conscienciació entorn aquesta data, que enguany cau en diumenge.

Tot plegat tindrà com a jornada central demà divendres, dia en què es farà la lectura d’un manifest davant de les portes de l’Ajuntament i que anirà a càrrec d’alumnes de l’Institut de la Font del Ferro de Palafolls.

Una iniciativa que repeteix d’altres anys i en la qual s’ha convidat a participar a tots els àmbits del teixit social del municipi.

Ho explica Xesca Torres, membre de l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Palafolls, una de les àrees que juntament amb Joventut i Ensenyament han impulsat els actes.

En un inici estava previst que els alumnes participants assistissin a una projecció de vídeos contra la violència masclista a la sala de plens del consistori, però finalment aquest material ha estat cedit a l’Institut perquè es pugui treballar a les aules.

De manera paral·lela a la lectura del manifest, la plaça Major i també el balcó de l’Ajuntament serà objecte d’una performance amb nines de color vermell i cor blanc, confeccionades pel consistori, i que en altres edicions ja s’havien utilitzat també per difondre missatges i dades de conscienciació sobre la violència masclista.

Dins de la commemoració del 25N al nostre municipi també s’ha impulsat una campanya de conscienciació als bars i restaurants amb el repartiment de tovallons amb missatges contra la violència masclista.

A la mateixa plaça Major s’instal·larà també una parada informativa amb material de suport a la sensibilització envers el masclisme, com lones, pancartes, adhesius o bosses del pa.

Des del consistori es valora molt positivament la participació dels adolescents del poble en la commemoració d’aquesta data, ja que es considera que tenen un paper important en l’eliminació d’aquesta problemàtica social.

Segons les darreres dades, el Departament d’Interior xifra en gairebé 10.000 el nombre de víctimes ateses per violència masclista en l’àmbit de la parella durant aquest 2018, 7 de les quals van acabar assassinades per la seva parella.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics