Normalitat en el servei del CAP de Salut de Palafolls en el primer dia de la vaga de metges

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Avui dilluns arrenca una vaga de cinc dies dels professionals dels centres d’atenció primària de Catalunya. Els metges d’aquest sector de la sanitat pública reclamen millores assistencials i laborals, i estan cridats a participar a la vaga fins a 5.700 professionals mèdics que treballen als CAP’s de l’Institut Català de la Salut.

S’hi inclouen metges de família, pediatres, odontòlegs i ginecòlegs, així com també 10 Mil facultatius més provinents de la sanitat concertada.

En el cas del CAP de Salut de Palafolls, les jornada es viu amb normalitat i no hi ha incidències en el servei. En aquest sentit, avui al matí el flux de visites era l’habitual en una jornada qualsevol.

Alguns usuaris que passaven pel CAP de Palafolls aquest matí han valorat als micròfons d’aquesta emissora la convocatòria de vaga dels metges de l’assistència primària.

Segons han explicat, entenen els motius de la seva protesta i coincideixen amb què cal millorar la manera com es desenvolupa el servei. Ho expliquen la Margarita i la Roser.

Des del sindicat Metges de Catalunya, sindicat majoritari del sector, es denuncia que es viu una situació “molt crítica” pel que fa a l’excés de feina al que han de fer front i també per les seves condicions laborals “precàries”.

Tot plegat, aclareixen, provoca una situació perjudicial per la qualitat i seguretat en l’assistència que es dona als pacients.

Per tot plegat, avui els metges han iniciat una vaga que s’allargarà durant 5 dies, fins divendres, en què resumeixen les seves reivindicacions en 4 punts bàsics. Per una banda, els professionals reclamen més metges a l’àmbit de l’atenció primària i més temps per atendre millor als pacients, i per l’altra menys llistes d’espera i tenir una atenció primària amb més recursos.

Els metges dels CAP’s expliquen que s’han perdut més de 900 metges des de l’any 2010, cosa que repercuteix en el temps d’espera per les visites.

Els professionals també lamenten l’excés de visites que han de cobrir i la impossibilitat de controlar totes les visites que han de fer cada dia. En aquest sentit, exigeixen un temps mínim de 12 minuts per a la visita presencial, i entre d’altres, un nombre màxim de 28 visites totals en la seva agenda diària.

Per tot plegat, durant aquests cinc dies de vaga, les urgències i unitats especials funcionen al 100%, i per als altres serveis s’han fixat serveis mínims del 25% els dos primers dies i del 33% a la resta.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics