S’inicia per primera vegada una campanya de control de les colònies de gats a Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ara fa dos mesos, l’Ajuntament de Palafolls posava en marxa la campanya de regulació de la població de gossos del municipi, amb l’objectiu que els amos d’aquests animals tinguin cura de xipar-los, identificar-los i censar-los degudament.

Ara, la campanya del consistori s’ha focalitzat en les colònies de gats del municipi, en aquest cas per tenir un control de les que existeixen actualment al nostre municipi i evitar que creixin de manera incontrolada.

Ara mateix, segons explica l’Ajuntament, s’han detectat un total de tres colònies a Palafolls, situades a Sant Genís, a la zona de les escoles i també al barri de Sant Lluís, al camí de Can Jordà.

Aquí és on ha començat la campanya de control, que segons s’aclareix des del consistori esdevé una continuació de la tasca ja iniciada ara fa dos mesos en l’àmbit del control dels animals que viuen al municipi.

El procediment consisteix en la captura dels gats a partir dels punts d’alimentació que hi ha al municipi, se’ls esterilitza seguint els criteris veterinaris adequats i se’ls marca per poder controlar-ne la població.

Oriol Bassa és tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafolls.

Tot plegat, segons explica Bassa, es fa amb l’objectiu d’evitar un creixement descontrolat de la població de gats, i tot i que de moment s’actua només amb l’esterilització de les femelles, més endavant es farà també amb els mascles.

Des de l’Àrea de Medi Ambient, a més, s’ha demanat la col·laboració ciutadana per tal de dur a terme la campanya amb la màxima eficàcia, i per això es demanar que les persones que alimenten els gats es posin en contacte amb el consistori.

Bassa aclareix que no es tracta, en cap cas, de sancionar les persones que donen de menjar als gats, sinó de formar-los per alimentar als animals d’una manera que ajudi a l’hora de controlar les colònies.

La presència de colònies de gats controlades és avantatjosa pel municipi, ja que ajuda a millorar les condicions de salubritat de l’entorn de la colònia, la salut dels propis gats i també s’obté un major control de possibles plagues de ratolins i altres rosegadors.

Pel que fa a la campanya control de la població de gossos, des de l’Àrea de Medi Ambient s’ha fet una valoració molt positiva de la resposta ciutadana, i ha informat que gràcies a la campanya s’ha doblat el nombre d’animals censats a Palafolls.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics