URGENT

El Gran Recapte assoleix els voluntaris a Palafolls però en necessita encara a Tordera

Compartiu aquesta història

Aquest proper divendres i dissabte, torna a engegar-se arreu de Catalunya el Gran Recapte d’Aliments, una iniciativa solidària que té per objectiu recollir aliments per les persones més necessitades.

Com cada any, la campanya l’organitza el Banc d’Aliments, i mou milers de voluntaris que es despleguen per establiments comercials d’arreu del territori per recollir les aportacions solidàries de la ciutadania.

Fa una setmana, des de l’organització s’alertava que, a falta de només 10 dies per iniciar la campanya, encara faltava un miler de voluntaris per cobrir la comarca del Maresme.

Avui, a falta de 2 dies per començar la campanya, des del Banc d’Aliments s’ha informat que la situació ha millorat considerablement. En aquest sentit, a Palafolls el nombre de voluntaris necessaris per recollir els aliments al supermercat Consum està pràcticament cobert, i on encara queden places per cobrir és al municipi veí de Tordera.

Ho ha explicat a aquesta emissora Quico Cusí, responsable del Gran Recapte al Maresme.

Per tal d’inscriure’s com a voluntari del Gran Recapte, les persones interessades han d’entrar al web www.granrecapte.com i escollir la localitat i el torn de 3 o 4 hores que poden destinar a fer de voluntàries de la campanya.

Tal i com destaca Cusí, la tasca de les persones voluntàries en la campanya del Gran Recapte d’Aliments és important per diferents motius. Per una banda, perquè gràcies a elles es pot materialitzar la recollida en els punts on es fa, però per l’altra perquè són també un reclam per aquelles persones que van al supermercat i possiblement desconeixen que durant aquest divendres i dissabte es duu a terme la campanya.

La intenció de la campanya és recollir aliments de llarga caducitat i de bona conservació, que són els prioritaris per la iniciativa. El Gran Recapte d’Aliments va aconseguir recollir en l’edició de l’any passat més de 4 milions i mig de quilos de menjar en més de 2.500 punts de recollida arreu de Catalunya, tot plegat amb la feina de 30 Mil voluntaris.

Segons informa el Banc d’Aliments, es calcula que actualment a Catalunya un 20% de la població viu en situació de pobresa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics