URGENT

Un músic palafollenc al Parlament Europeu

Compartiu aquesta història

La jornada d’ahir dimarts va ser un dia molt especial per un músic palafollenc de curta edat que va ser protagonista en una de les institucions polítiques més importants del continent, com és el Parlament Europeu.

Es tracta de l’Arnau Pozas, un jove alumne de l’EMMiD de Palafolls de només 11 anys d’edat que va interpretar, a solo amb el seu saxo, l’himne de la Unió Europea davant dels parlamentaris congregats a la cambra, en el marc d’una conferència sobre innovació i recerca en projectes de millora del dia a dia de les persones.

L’Arnau assistia al Parlament com a ambaixador dels Assoliments Contemporanis en Ciència i Medicina, juntament amb Anna Adamowska, violinista polonesa, i Zygmunt Czupryn, acordionista també de Polònia.

Tot plegat es remunta al juliol del 2015, quan l’Arnau va assistir al que va ser el 1r Festival Internacional de Música per a Nens, Joves i Adults amb Sordesa, celebrat a Varsòvia. Aquí va començar un vincle amb una associació formada per nens sords, de la qual l’Arnau n’és ambaixador, i que l’ha portat a voltar durant aquest temps com a representant en diversos països.

Ho explica David Martínez, responsable de l’EMMiD de Palafolls.

En el vídeo de la interpretació, que es pot veure a les xarxes socials, es veu un Parlament Europeu dempeus per escoltar l’himne oficial de la Unió Europea interpretat només per l’Arnau i el seu saxo.

Una mostra, tal i com destaca Martínez, de la qualitat musical de l’Arnau més enllà del fet de patir sordesa, un handicap que segons explica el director de la Banda demostra que aquest jove músic palafollenc és un exemple de superació per tothom.

L’Arnau Pozas ja va ser protagonista a Palafolls l’any passat després d’aparèixer al llibre “Els sons del silenci”, de Laia Soler, on s’explicava la vinculació de la física, l’acústica i la música i on es partia del cas particular de l’Arnau.

 

Visualitza aquí el vídeo de la interpretació sencera de l’Arnau Pozas al Parlament Europeu, interpretant l’Himne de l’Alegria:

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics