Arrenquen, després d’uns dies d’espera, les obres de reforma del carrer Folch i Torres

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El projecte, que ja va començar a traçar-se l’any passat, comença a prendre a forma avui després que l’Ajuntament anunciés, ara fa dues setmanes, que ja estava tot a punt per començar a executar-se.

Després d’una certa demora reconeguda per la regidoria d’Obres i Serveis, avui dijous han arrencat finalment els treballs, actuant en una de les parts cabdals d’aquest projecte, com és la plaça de la Fesola.

Aquí el projecte preveu una remodelació completa per millorar la mobilitat de la zona. Fins ara, el carrer Folch i Torres quedava mort i no connectava amb el carrer Sant Lluís, i el projecte té previst connectar aquestes dues parts per tal de permetre un millor accés al barri.

D’altra banda, l’Ajuntament també ha previst que el projecte reconverteixi l’actual via en un carrer per vianants, i també la millora del ferm i de les voreres en altres extrems del Folch i Torres que cal arreglar.

Així mateix, s’incorporarà també nou arbrat i mobiliari urbà.

Preguntats per les obres de reforma d’aquest carrer, els veïns del propi carrer i del barri tenen opinions diverses sobre el resultat final i els canvis que comportarà el projecte.

Per una banda, lamenten que no se solucioni, segons alguns d’ells, la manca d’estacionament que té el barri i que no s’actuï en la millora de tota la zona. Per altres, és innecessari que el carrer es destini a l’ús de vianants quan, diuen, “no hi passa mai ningú”, i d’altres veuen amb bons ulls que es millori l’accés i la connectivitat dels carrers del barri.

Són els testimonis d’en Fernando, en Juan i l’Adolfo.

Segons alguns d’aquests veïns, el descontentament davant d’aquesta reforma és compartit per bona part dels habitants de Sant Lluís, tot i que tal i com explica el consistori, el projecte de reforma del carrer Folch i Torres va ser consensuat i treballat amb els propis veïns del barri.

L’adjudicació de les obres que han començat avui ja va fer-se amb retard després que s’hagués de repetir el procés de licitació, degut a errors en la documentació de la primera adjudicació.

Finalment, l’empresa Germans Cruz és l’encarregada d’executar el projecte, que té un termini d’execució de 3 mesos, té un cost aproximat de 146.500 euros i està finançat per la Diputació de Barcelona.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics