Condemnen l’Hospital de Calella i el SEM per confondre un ictus amb una intoxicació per cànnabis

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La justícia ha obligat al centre hospitalari a indemnitzar amb 1 milió d’euros una dona que, ara fa 7 anys, va ser atesa al centre i se li va diagnosticar erròniament una intoxicació per cànnabis quan en realitat havia patit un ictus.

Els fets van tenir lloc l’any 2011, quan la dona, que en aquell moment tenia 33 anys, va ser atesa després de patir una crisi sobtada que li va deixar immòbil la meitat esquerra del cos, amb dificultats en la parla i amb la boca lleugerament torta.

La doctora que la va atendre va concloure que el diagnòstic era una intoxicació per cànnabis, i per tant no es va activar el protocol en cas d’ictus.

El SEM  va derivar la dona a l’Hospital Sant Jaume de Calella, que no està preparat per atendre casos d’infarts cerebrals, des d’on després de 13 hores va ser redirigida a l’hospital Can Ruti de Badalona.

El diagnòstic, però, va arribar tard, i la dona ha patit seqüeles que li han comportat la invalidesa absoluta, dependència d’altres persones durant el seu dia a dia i la immobilitat de la part esquerra del cos.

Per tot plegat, la justícia ha obligat a l’Hospital calellenc i el SEM a indemnitzar la pacient amb 1 milió 74 mil euros per les seqüeles que ha patit després d’un “error de diagnòstic”, tal i com admet la sentència. La compensació, segons informen diversos mitjans, anirà a càrrec de l’asseguradora Zurich.

Des de l’associació Defensor del Pacient es creu que el protocol Codi Ictus, dissenyat per la Generalitat, “no funciona, és ineficaç, no disposa de personal preparat ni de serveis suficients per atendre aquesta greu patologia”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics