URGENT

La Policia Local posa a debat el bullying a les aules de Palafolls

Compartiu aquesta història
Xerrada d’aquest matí a l’Escola Les Ferreries – Foto: Escola Les Ferreries

El cos local de seguretat continua aquests dies oferint xerrades a les escoles de Palafolls sobre l’assetjament escolar entre els alumnes dels centres.

Es tracta d’una iniciativa ja impulsada en cursos anteriors, i en la qual agents del cos van a les aules de diversos cursos per explicar als alumnes en què consisteix aquesta problemàtica, com detectar-la i com fer-hi front.

Aquesta setmana ha estat el torn dels alumnes de 5è curs de l’Escola de les Ferreries, que han rebut la xerrada de la Policia a les seves aules i han participat en el debat obert sobre com combatre l’assetjament escolar entre els seus companys.

Núria Vidal, mestra de 5è curs, explica que s’escull fer les xerrades en aquesta franja escolar perquè són els alumnes de més edat i comencin a identificar els possibles casos de bullying, un fenomen del qual, a aquesta edat, ja comencen a sentir a parlar.

Segons ha explicat el caporal de la Policia Local de Palafolls, Josep Lluís Moreno, la intenció de les xerrades és donar eines als alumnes perquè puguin detectar quan un company pateix assetjament i conscienciar sobre la importància de fer-li costat i de no sumar-se a l’agressió.

Els alumnes, després de la xerrada, expliquen que gràcies a la xerrada aprenen a identificar les possibles situacions de bullying i es mostren convençuts que no s’han de posicionar a favor d’aquestes conductes. Ho expliquen la Maria i la Daniela.

Segons ha informat el cos de la Policia Local, les xerrades es desenvolupen amb els cursos de 5è i 6è de les escoles de Palafolls i està previst també que es facin de cara a les famílies dels alumnes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics