URGENT

Tornen a premiar l’agenda escolar de Palafolls com a exemple de bones pràctiques en cooperació

Compartiu aquesta història
Casa materna a San Isidro. Aj. Palafolls

Així ho va decidir el Departament de Cooperació de l’Ajuntament de Sabadell, que cada any tria un projecte com a exemple de bona pràctica des de cadascun dels seus àmbits, com són Administració i Secretaria tècnica, Diversitat i Interculturalitat, Acollida i Nova Ciutadania, Cooperació, Gènere, Feminismes i LGTBI o Joventut.

Segons ha informat l’Ajuntament de Palafolls, des d’aquest departament s’ha escollit l’agenda escolar i solidària del nostre municipi considerant que és una “eina poderosa per fer arribar el que fa l’Ajuntament envers a la cooperació a un públic ampli”.

Des del consistori sabadellenc destaquen la transversalitat de l’agenda escolar de Palafolls, pel fet que implica a diferents àrees del consistori, des de ciutadania fins a educació, cooperació i joventut.

Es dóna el cas que ara just fa un any l’agenda palafollenca ja va ser premiada per la Diputació de Barcelona per la seva contribució en “l’educació en el fet cooperatiu”, incloent-la e una ponència sobre el món local i l’educació pel desenvolupament.

Des d’ara fa 5 cursos, l’agenda escolar de Palafolls ha anat evolucionant com a eina per conscienciar el municipi al voltant de la cooperació i la solidaritat cap a països d’arreu del món.

El primer curs va servir per explicar els projectes de cooperació a l’alumnat, i al llarg dels següents cursos ha anat evolucionant en aquesta tasca solidària. Ho ha fet a través de l’agraïment en forma de dibuixos dels infants i adolescents protagonistes dels projectes de cooperació, la conscienciació a través de fotografies o bé la traducció a l’anglès del conte i el còmic que es van fer ara fa dos cursos.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics