URGENT

La Policia Local de Palafolls alerta de noves estafes telefòniques

Compartiu aquesta història

En els darrers dies, el cos local de seguretat ha avisat a la ciutadania davant de la detecció de nous casos d’estafa a través del telèfon, que ja haurien afectat al nostre municipi i també en altres punts de la comarca.

Segons ha alertat la Policia, s’han detectat principalment dos tipus d’estafes. Per una banda, una d’elles que truca a la víctima informant-la que ha estat premiada amb un suposat premi, com pot ser un viatge, una escapada de cap de setmana o algun objecte.

Per obtenir-lo, els estafadors diuen a la víctima que ha de trucar a un número concret, que resulta ser de tarifació elevada, amb la qual cosa s’incrementa substancialment la factura de telèfon de la persona estafada.

Per altra banda, una altra modalitat d’estafa és la coneguda com a “phishing”, que consisteix en fer-se passar per una entitat bancària i poder robar les dades de les víctimes, demanant que es facilitin els números de la targeta de crèdit per poder fer-ne un ús fraudulent.

De tot plegat en parla el cap de la Policia Local de Palafolls, Miguel Ángel Marín.

Marín ha explicat que darrerament hi ha hagut un repunt en aquest tipus d’estafes, i que com a mínim a Palafolls s’han denunciat fins a 3 casos, un de l’estafa amb els números de tarifació elevada i dos més amb intent de robatori de dades bancàries.

Davant d’aquests fets, els consells de la Policia Local i dels cossos de seguretat cap a la ciutadania es resumeixen, principalment, en desconfiar en el moment de rebre aquestes trucades.

En aquest sentit, Marín explica que en base a la Llei de Protecció de Dades és poc probable que una empresa truqui a algú informant-lo d’haver guanyat un possible premi, i per altra banda tampoc és habitual que les entitats bancàries truquin als seus clients demanant dades com les de la targeta de crèdit.

Un cop els cossos de seguretat reben la denúncia de la ciutadania davant d’aquests fets, s’intenta rastrejar l’origen de l’estafa, bé sigui a través l’adreça IP en el cas d’Internet o bé a partir del número de telèfon quan es tracta de trucades.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics