Denuncien intents de criminalització cap al CDR de Malgrat i els encausats per la causa del 30-G

Foto: CCMA
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: CCMA

El Comitè de Defensa de la República de Malgrat de Mar ha emès un comunicat en les darreres hores en què denuncia el “paral·lelisme absolut” que es fa, diuen, entre CDR i violència i organitzacions delictives.

Tot plegat, després que ara fa dues setmanes es conegués que la Unitat de radicalisme a les xarxes dels Mossos d’Esquadra havia presentat dues ampliatòries a la causa penal oberta que tenen dos malgratencs per les protestes del parc de la Ciutadella del passat 30 de gener, dia de la investidura fallida de Carles Puigdemont.

En aquest sentit, la defensa dels encausats denuncia que s’hagi inclòs dins de la causa el vincle que un dels malgratencs ha mostrat a través de les xarxes socials amb el CDR de Malgrat.

Núria Casajuana, advocada de la defensa dels dos investigats, denuncia que la participació en el CDR hagi d’aparèixer en la causa penal.

Casajuana diu que qualsevol persona té dret a participar en organitzacions no violentes, i es qüestiona que els CDR i també entitats com l’ANC i Òmnium apareguin en causes penals.

A la vegada, l’advocada lamenta que la investigació provingui dels Mossos d’Esquadra i, al seu torn de la Conselleria d’Interior.

Per la seva banda, el CDR de Malgrat qualifica de “paperot” el posicionament de la Conselleria d’Interior, i lamenta la criminalització dels qui “de manera pacífica defensen la República Catalana, es planten davant la intolerància i van defensar la investidura del President Puigdemont”, en referència a la causa oberta per les protestes del gener.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics