Arxiven la causa de l’1-O contra Carme Ponsa, alcaldessa de Malgrat

Carme Ponsa, alcaldessa de Malgrat, acompanyada a la citació a la fiscalia el setembre de l'any passat - Foto: Carme Ponsa
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Carme Ponsa, alcaldessa de Malgrat, acompanyada a la citació a la fiscalia el setembre de l’any passat – Foto: Carme Ponsa

La Fiscalia de l’Àrea de Mataró-Arenys de Mar va notificar aquest divendres que arxivava la causa oberta contra tres alcaldes del Maresme per haver firmat un decret d’alcaldia, el setembre de l’any passat, en què donaven suport al referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre.

Es tracta d’Annabel Moreno, alcaldessa d’Arenys de Mar, Joan Rabasseda, alcalde d’Arenys de Munt, i Carme Ponsa, alcaldessa de Malgrat de Mar.

La notificació de la fiscalia explicita que, malgrat que “subscrivissin manifestos de suport a la consulta il·legal”, això no implica que es pugui considerar una “adhesió política ideològica a la seva celebració”.

Ponsa, igualment com els altres investigats, tenia obertes diligències d’investigació per un presumpte delicte de desobediència. A través del seu compte de Twitter,  l’alcaldessa malgratenca ha donat les gràcies “per les mostres de suport rebudes”.

L’arxivament de les causes als tres alcaldes maresmencs d’Arenys de Mar i de Munt i de Malgrat, no és el primer d’aquesta causa, que afecta a 712 alcaldes catalans, dels quals 70 van ser citats a declarar davant de les seves respectives fiscalies.

El passat mes de setembre, un any després de l’obertura de la causa, els alcaldes afectats van demanar s’urgissin a tramitar les investigacions, que havien quedat bloquejades, i l’AMI va contemplar la possibilitat de querellar-se contra la fiscalia per la investigació.

La causa va començar amb el desaparegut José Manuel Maza, aleshores Fiscal General de l’Estat, que va ordenar el setembre de l’any passat que s’obrissin diligències contra més de 700 alcaldes d’arreu de Catalunya que havien firmat decrets de suport al referèndum de l’1-O.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics