Palafolls fa un pas més per radiografiar la realitat de l’habitatge al municipi

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ho ha fet amb la impulsió del nou Programa d’Actuació Municipal d’Habitatge, un projecte que va començar a fer els primers passos aquest passat divendres, amb una reunió entre la Diputació i l’Ajuntament palafollenc.

Es tracta d’un programa que serveix d’instrument de planificació no reglada, amb el qual es volen establir les actuacions que s’han de fer al nostre municipi en matèria d’habitatge durant un període concret.

Segons la regidoria d’Habitatge, l’objectiu principal del programa és la creació d’un Pla Municipal d’Habitatge, amb el qual es podrà conèixer quina és la realitat de la vivenda a Palafolls.

El regidor Juan Andrés Osorio explica que ja fa temps que s’està treballant per tenir una radiografia de com està actualment el parc d’habitatges palafollenc, però que el consistori s’ha vist limitat per la manca de recursos i també perquè les úniques dades han estat les que han donat entitats bancàries, propietàries de molts dels immobles i que, segons explica Osorio, han donat una informació “falsejada”.

El regidor explica que el Programa d’Actuació Municipal d’Habitatge és una primera eina per poder tirar endavant el Reglament de Pisos Buits i Desocupats, amb el qual es podran sancionar a les entitats bancàries que tinguin pisos buits.

El Programa d’Actuació Municipal d’Habitatge compta amb l’assistència de la Diputació de Barcelona, un ens que assessorarà i guiarà al consistori durant el procés d’acció del programa.

A la vegada, però, Osorio aclareix que és el propi Ajuntament el que decidirà quins són els objectius per marcar-se. Tot plegat, explica el regidor, per poder tenir enllestida la feina de cara al proper mes de maig.

En una entrevista al programa Assumptes Interns, aquest passat octubre, Osorio qualificava de “desastrosa” la situació del lloguer a Palafolls, i insistia en què els bancs amaguen a l’Ajuntament els seus pisos buits.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics